Рідкісний Ford Mustang Cobra знайшли на звалищі (Фото)

Не секрет, що українці активно купують биті автомобілі на американських аукціонах. Навіть з урахуванням доставки і ремонту такі автомобілі обходяться дешевше, ніж ідентичні моделі в Україні. Ось тільки мало хто знає, що справжні перлини автопрому слід шукати не на аукціонах, а на автозвалищі. Ось там-то дійсно, авто можна купити за сотні, а продати за сотні тисяч.

Так на одному з американських автомобільних звалищ знайшли Ford Mustang Cobra 1979 року народження, який оснащується 2,3 л двигуном з турбонаддувом. Схоже, більше ця рідкісна Cobra ніколи з місця не зрушиться.

Ford Mustang третього покоління, що з’явився в 1979 році, побудований на платформі Fox. Друге покоління цієї моделі базувалося на Pinto. Через нафтову кризу кінця 1970-х років американські автовиробники відмовлялися від потужних двигунів. В результаті цього Mustang Cobra 1979 отримав 2,3 л мотор з турбонаддувом потужністю всього 140 к.с. Він, звичайно, витрачав менше палива, ніж V8, але він був не таким потужним. До того ж, підкачала його надійність: були випадки передчасного виходу турбонагнітача з ладу. Тільки в 1982 році Mustang отримав більш потужний мотор. Після цього «Мустанг» знову повернув свою колишню славу.

Знайдений на звалищі Ford Mustang Cobra – це рідкісна рання версія третього покоління «Мустанга». Її випустили в 1979 році. На жаль, зараз вона знаходиться в дуже поганому стані. Мародери постаралися розтягнути все, до чого дотяглися їх руки.

Відверто кажучи, навряд чи є сенс відновлювати цей автомобіль. Можна витратити занадто багато грошей, а результат не гарантований. Любителям «Мустангів» краще пошукати інший екземпляр. Цей же нехай спокійно відпочиває в Денвері.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть