Volkswagen Group готується до розпродажу своїх брендів

Під час щорічної прес-конференції у Вольфсбурзі Volkswagen Group оголосила про майбутні плани корпорації по реструктуризації, але перші подробиці будуть розкриті в кінці 2019 року – повідомляє news.infocar.ua.

За словами генерального директора Volkswagen Group Герберта Дисса, виробник буде прагнути оптимізувати свою діяльність і підвищити рентабельність, а це означає, що деякі марки, що належать корпорації, можуть бути виставлені на продаж протягом наступних кількох років.

Втім, майбутнє є безпечним для таких брендів як Porsche і Skoda, які є двома найбільш прибутковими марками Volkswagen. При цьому обидві компанії повністю покладаються на платформи VW Group, і просто не зможуть розробляти автомобілі без участі компанії.

За словами Дисса, часто недооцінюють, наскільки Porsche залежить від концерну, адже близько 80% автомобілів німецького преміального бренду цілком побудовані на платформах Audi. Теж саме стосується і Skoda.

Якщо ж брати звіти компанії за 2017 і 2018 року, в групі ризику опиняться деякі непрофільні підприємства Volkswagen Group, включаючи Scania, MAN і Ducati, які можуть бути запропоновані іншим автовиробникам в числі перших.


Не пропустіть