ДФС назвала розмір штрафів за нерозмитнені «євробляхи»

Після 23 травня власників авто з єврономерами будуть штрафувати

Стало відомо про те, що з 24 травня будуть застосовуватися штрафні санкції до водіїв нерозмитнених авто, які продовжують експлуатувати транспорт, порушуючи митні правила.

Інформація опублікована на порталі ДФС в Закарпатській області.

Заплановано посилення норм адмінвідповідальності за порушення вимог законодавства при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення та транзиту.

У ДФС нагадують, що водії, які опинилися в такій ситуації і володіють транспортом на єврономерах, до 23 травня можуть скористатися умовами перехідного періоду, який триватиме до 23 травня 2019 року.

ДФС назвала розмір штрафів за порушення транзиту:

– у разі порушення терміну перебування транспортного засобу на території України від 10 до 20 діб власник авто заплатить штраф 17 тисяч гривень;

– якщо транспорт перебуває від 20 до 30 діб, розмір штрафу – 85 тисяч гривень;

– за перевищення митного кодексу та використання авто більше 30 діб, автовласника, в залежності від рішення суду, оштрафують на 170 тисяч гривень, а можуть і конфіскувати транспорт.

Крім цього, в ДФС заявили про надання консультативних послуг для громадян з питання митного оформлення авто. За перевищення терміну транзиту в Україні передбачена відповідальність відповідно до норм Митного кодексу України, ст. 469.

Джерело enovosty.com

Не пропустіть