В українські дороги хочуть інвестувати 2 млрд гривень – все заради поліпшення безпеки

У 2019 на реалізацію Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні передбачено понад 2 млрд гривень. Таку заяву зробив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

В рамках цього фінансування в першу чергу планується вжити таких заходів: введення контролю водіїв і перевірки виконання основних елементів безпеки; забезпечення функціонування систем автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху для автомобільних доріг загального користування державного значення; закупівля стаціонарних пристроїв контролю швидкості на дорогах загального користування; закупівля мобільних пристроїв контролю за дотриманням правил дорожнього руху з функціями фото – і відеофіксації, які будуть встановлені в спеціальних транспортних засобах патрульної поліції України; забезпечення заходів щодо поліпшення безпечної поведінки учасників дорожнього руху, зокрема, дітей шкільного віку світловідбиваючими елементами; забезпечення заходів щодо реагування та управління наслідками дорожньо-транспортних пригод; заходи з розробки, впровадження та вдосконалення систем зберігання даних.

За даними “Укравтодору”, на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг державного значення в 2019 році буде направлено близько 20 млрд гривень із загальної суми в 34,4 млрд гривень на дороги державного значення, передбаченої в Дорожньому фонді.

Всього на ремонт і будівництво доріг місцевого і державного значення в бюджеті передбачено понад 50 млрд гривень, що є рекордною сумою за всі роки незалежності України.

Джерело budport.com.ua

Не пропустіть