В Україну прибула партія нових авто по 4 000 доларів (Фото)

В Україну прибула партія індійських автомобілів Bajaj Qute, які вважаються найдешевшими в світі. Ціна Qute – близько 4 000 доларів. Правда, перш ніж почати продавати цю модель в нашій країні, вона повинна пройти сертифікацію, адже по суті це – квадроцикл.

В Індії серійне виробництво Bajaj Qute почалося в 2013 році. Його офіційно там кваліфікували як квадроцикл, але тільки через те, що у нього максимальна швидкість не досягає 90 км/год.

При створенні Qute головна мета була зробити його якомога дешевше. Тому не дивуйтеся, наприклад, що двері у нього зроблені з пластику, і немає бічного скла (замість нього – клейончасті віконця на блискавках). Взагалі, в цій машинці дуже багато пластмаси. Вона, до речі, важить всього 400 кг.

Qute обладнаний одноциліндровим мотоциклетним моторчиком потужністю 13,5 к.с. Максимальна швидкість -70 км/год. Витрата палива – 3 л. Об’єм багажника – 44 л. Якщо скласти спинки сидінь, то тоді об’єм багажного відсіку збільшиться до 850 л.

Всередині можуть поміститися чотири людини. Правда, ні про який комфорт йти не може. Можливо, для жителів Індії салон здасться нормальним.

Раніше в нашій країні вже продавалося декілька подібних малолітражок. Давайте, наприклад, згадаємо Daewoo Matiz і «Оку». Покупці у них були. Якщо Bajaj Qute пройде сертифікацію, то стане найдешевшим автомобілем в Україні.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть