КрАЗ виготовив спецтехніку на замовлення ООН (Фото)

«АвтоКрАЗ» та ООН реалізували ще один спільний проект – щодо забезпечення комунального підприємства «Води Донбасу» новими спеціалізованими автомобілями КрАЗ для обслуговування і ремонту систем водопостачання. Передача техніки відбулася в кінці минулого тижня, пройшла без зауважень. Представники ООН і реципієнта задоволені виконанням ПрАТ «АвтоКрАЗ» цього контракту.

Спецтехніка поставлялася згідно умов виграного «КрАЗом» тендера ООН. Кошти виділені урядом Японії. Замовник – UNOPS (Управління ООН з обслуговування проектів).

База майстерень – всюдихідне шасі КрАЗ-63221 (6х6) Євро 5 в стандартній комплектації. Згідно з контрактними умовами, спецтехніка обладнана лебідкою – спереду, і причіпним гаком – ззаду. Кунг, виробництва «Заводу спеціального обладнання» (м Іркліїв), розділений на два відсіки – пасажирський і технічний, з двома вікнами в кожному. Кабіна водія і пасажирський кузов мають аварійні люки, розмір яких передбачає евакуацію людини в зимовій уніформі, обігрівачі, кондиціонери. Між кабіною водія і двома відсіками кунга встановлена ​​система внутрішнього зв’язку.

Пасажирський відсік розрахований на шість посадочних місць – м’які відкидні сидіння з ременями безпеки, під якими рундук для речей. Між сидіннями – обідній стіл. Технічний відсік, обладнаний трьома дверима, серед іншого, має холодильник, дизель-генераторну установку, спеціальний захист для всіх електричних установок. Тут же встановлено тумба з мийкою і бойлер. Для завантаження і розвантаження устаткування передбачений спеціальний кран, який має електропідіймальну систему, вантажопідйомність 500 кг і довжину стріли 2 м. Під підлогою заднього корпусу встановлені пило/водонепроникні ящики зі сталі для зберігання-транспортування балонів з киснем і пропаном, армованих шлангів діаметром 100 мм, електронних щитків роз’ємами 220 і 380 Вт і резервуара на 100 л води.

Спецавтомобілі КрАЗ-63221 будуть задіяні в Донецькій області для обслуговування та проведення ремонту місцевих водопроводів.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть