Радикальний спосіб гасіння електромобілів (Фото)

Традиційні засоби боротьби гасіння електромобілів безсилі, оскільки автомобіль може горіти ще добу, поки всі елементи АКБ не вийдуть з ладу. Єдиний вихід – це витратити приблизно 11-12 000 літрів води на гасіння полум’я і чергування біля машини протягом доби. Але таке подобається не всім вогнеборцям, тому вони вирішили трохи “оптимізувати” цей процес. Вийшло досить радикально.

Так, в Нідерландах пожежники приїхали на виклик димлячого плагін-гібрида (споріднений електрокарам вид транспорту) BMW i8 і вирішили занурити його в резервуар з водою. На 24 години.

Свої дії рятувальники пояснили так:

“Сьогодні вранці в автосалоні почав диміти електрокар. Співробітники компанії і пожежники швидко викотили його на вулицю. Оскільки це електромобіль, потрібно було проявити кмітливість. В результаті, автомобіль завантажили в резервуар з водою, оскільки гасити його «нормальним» способом складно. Протягом наступних 24 годин машина залишиться в баку”.

З одного боку, така методика може здатися дивною, але з іншого – вона цілком логічна і обґрунтована. До відома, BMW i8 – це гібрид, обладнаний трициліндровим 1,5-літровим двигуном і акумулятором на 11,6 кВтг, що призводить в дію електродвигун.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть