Китайці можуть купити ще одну європейську марку

В керівництві Daimler AG йде обговорення майбутнього марки Smart, яка займається випуском компактних машин для міста. Невдоволення топ-менеджерів викликають фінансові результати – Smart, за оцінками аналітиків, не тільки не приносить прибутку, а обходиться материнській компанії в 500-700 мільйонів євро щорічно.

Як найбільш несприятливий результат, Smart можуть повністю ліквідувати, але німці не втрачають надій на появу будь-якого інвестора або партнера в розрахунку на реалізацію планів по повному переходу «Смарт» на електротягу. Видання Financial Times повідомляє, що таким може стати китайський автовиробник Geely.

Мова йде про покупку 50% акцій Smart, а про співпрацю сторони повинні оголосити зовсім скоро – в квітні, перед автосалоном в Шанхаї. До слова, місяць назад Geely довела свою частку акцій концерну Daimler AG до 9,7%, ставши найбільшим акціонером, – китайці хочуть працювати разом над розвитком лінійки електромобілів. Нагадаємо, що з 2010 року Geely володіє також і компанією Volvo.


Не пропустіть