Український автозавод готує кілька нових моделей (Фото)

На «Чернігівському автозаводі» планують випустити протягом цього року новий автобус з двигуном, що відповідає нормам Євро-6, тролейбус з автономним запасом ходу на 20 і 30 км і кузов для трамвая. Про це розповів в ході прес-конференції генеральний директор ЧАЗ Валерій Купцов.

Національний виробник працює вже більше 17 років і випустив понад 60 моделей автобусів, тролейбусів і вантажівок. Сьогодні завод працює далеко не на повну силу і випускає 270-300 машин на рік, хоча п’ять-шість років тому з конвеєра сходило 250 транспортних засобів на місяць. Але виробництво не зупиняється і навіть розвивається. У планах довести модельний ряд до 12 штук, включаючи шкільні автобуси, міські автобуси, міжміський автобус другого класу, туристичний автобус різної класифікації і інші.

Зараз конструктори розробляють проект трамвая, який будуватимуть на існуючих базах. Тому як в Україні понад тисячу трамваїв ТАТРА Т3 і Т3М з застарілими кузовами, які давно вимагають заміни. Завод готується до того, щоб виготовляти корпуси для оновлення трамвайних парків. Перші прототипи покажуть вже в цьому році.


Не пропустіть