Renault хоче купити компанію Fiat-Chrysler

Французька компанія Renault планує взяти під своє крило якогось нового виробника. Як варіант – Fiat-Chrysler. Після арешт в листопаді минулого року колишнього виконавчого директора Renault і голову правління Nissan Карлоса Гона плани на майбутнє у Renault злегка помінялися. При цьому в компанії збираються продовжити переговори про повне злиття з Nissan.

За останніми даними, концерн Fiat-Chrysler є першим кандидатом на покупку. Про це пише Financial Times з посиланням на джерела, близькі до керівництва Renault. Угода допоможе альянсу ще більш успішно конкурувати з найбільшими автоконцернами: VAG і Toyota.

Виявляється, ще Карлос Гон вів переговори про злиття Renault з Fiat-Chrysler. Це було кілька років тому і трималося в секреті. Противниками угоди стали в тому числі влада Франції. Зараз американо-італійський концерн перебуває в активному пошуку нового ділового партнера, так що аналітики не виключають ймовірність злиття.

Сьогодні Fiat-Chrysler далекий від лідерів світового автопрому: компанія випускає всього 5 млн автомобілів в рік. Але концерну належать такі «смачні» бренди, як Jeep і Alfa Romeo, а капіталізація FCA становить значні 20 млрд євро. Для порівняння: Renault, Nissan і Mitsubishi (це третій член альянсу) мають загальну ринкову вартість близько 50 млрд євро.


Не пропустіть