Названо автомобілі, які найлегше зламати і викрасти

Експерти дослідницького центру Thatcham Research з Великобританії протестували роботу штатної сигналізації 11 автомобілів з безключовим доступом на предмет захищеності від віддаленого викрадення і злому. За результатами тестів був складений рейтинг найбільш незахищених від угону машин.

Результати невтішні: більше ніж у половини автомобілів заводський захист показав себе на дуже низькому рівні. Оцінку «погано» отримали відразу шість машин: Ford Mondeo, Hyundai Nexo, Kia ProCeed, Lexus UX, Porsche Macan і Toyota Corolla. Їх система безключового доступу піддається дистанційного злому (за допомогою помилкового виклику і перехоплення коду від брелока сигналізації) найлегше.

Найгіршим серед протестованих моделей став позашляховик Suzuki Jimny. При наявності вищезгаданої системи у цього автомобіля немає взагалі ніякої протиугонного захисту, відзначається в дослідженні.

Найбільш захищеними від угону виявилися чотири моделі: Audi e-Tron, Jaguar XE, Range Rover Evoque і Mercedes B-Class. Всі вони отримали оцінку «добре».

«Це дослідження спрямоване на усунення вразливості автомобілів від віддаленого злому і викрадення. У нас є безліч прикладів, коли таким способом машина викрадалася буквально за кілька секунд. Тепер розробники автомобілів з низькою оцінкою безпеки, зможуть внести необхідні зміни в технічну частину транспортних засобів», – пояснив технічний директор компанії Thatcham Research Ричард Білліальд.


Не пропустіть