«Еталон» продаватиме автобуси в ЄС

Українська корпорація «Еталон» планує вже найближчим часом почати продавати в Євросоюз міжміські автобуси А084 Tulip. У квітні буде отримано відповідний сертифікат, після чого почнуться поставки.

За словами Володимира Бутко, глави корпорації «Еталон», автобус А084 Tulip зараз проходить сертифікацію в Іспанії. З цим не повинно бути проблем, так як його двигун відповідає стандарту Євро-6. Практично всі випробування автобус вже пройшов. Залишилися, як то кажуть, одні формальності.

Потрібно відзначити, що «Еталон» вже підписав договір про постачання своїх 50 автобусів до Польщі. Правда, його подробиці поки не розголошуються. Володимир Бутко каже, що на даний момент кілька європейських країн висловили зацікавленість в покупці А084 Tulip, включаючи Словаччину і Чехію.

Після отримання сертифіката ЄС, автобуси А084 Tulip будуть протестовані потенційними покупцями. Після цього планується підписати контракти на їх поставку.

Довжина українського автобуса становить 10 метрів. Він оснащується 4,5 л турбодизельним двигуном Євро-6 потужністю 213 к. с., який працює разом з 6-ступінчастою коробкою передач ZF. В автобусі з комфортом розміщаються 37 осіб. Салон оброблений якісними матеріалами. Взагалі, А084 Tulip зроблений з таким розрахунком, щоб він міг гідно конкурувати з європейськими автобусами.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть