КМУ ухвалив нововведення щодо підготовки водіїв

У середу на засіданні КМУ було внесено зміни до низки постанов, пов’язаних з порядком видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитації автошкіл, — розповів керівник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій на свій сторінці у Facebook, пише Автоцентр.

Серед головних нововведень, за словами Владислава Криклiя:

✔️Запроваджено відеофіксацію процесів складання іспитів зі знань правил дорожнього руху і навичок керування. Відтепер під час складання практичного іспиту дії кандидата у водії та екзаменатора фіксуватимуться за допомогою обладнання, що встановлюватиметься в кожному екзаменаційному авто. Найбільш темне місце в процесі складання іспиту на водійське посвідчення нарешті отримає багато світла та прозорості.

✔️Скорочено до 2 років термін чинності отриманого в автошколі Свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів. Ліквідовуємо абсурд. Наприклад, раніше кандидат у водії міг прийти складати іспит у сервісному центрі через 5 років по закінченні автошколи (термін дії свідоцтва становив 10 років).

У процедурі взаємодії територіальних органів з надання сервісних послуг МВС із навчальними закладами з підготовки водіїв транспортних засобів запроваджено електронний обмін інформацією. Викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити в електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття. Нововведення покликане посилити контроль за організацією навчального процесу в кожному закладі з підготовки водіїв та, зокрема, за навчанням кожного слухача.

Нововведення, що стосуються діяльності автошкіл, передбачають:

✔️скасування необхідності придбання в територіальних сервісних центрах МВС бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів;

✔️передачу функції акредитації закладів від Головного сервісного центру МВС до регіональних сервісних центрів МВС за місцезнаходженням закладів;

✔️спрощений механізм акредитації закладів, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки. Фактично а

втоматична акредитація.

Постановою конкретизували процедуру отримання та обміну посвідчень водія. Всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти, будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.

Тепер чекаємо офіційної публікації та будемо все задумане втілювати в реальність. І, звісно, на цьому не зупиняємось.


Не пропустіть