Рідкісний Shelby GT500 1968, який знайшли в старому сараї (Фото)

Важко уявити, як це, підійти до старого сараю і побачити хижий ніс пильного фастбека Shelby GT500 1968, що визирає крізь старі металеві ворота. Такі знахідки залучають багатьох автомобільних фанатів, адже вони представляють собою чотириколісну версію піратських скарбів, хоча замість мерехтливого золота, смарагдів і рубінів вам зазвичай дістається купа заліза.

Shelby GT500, який ви бачите на цих фотографіях, не стали реставрувати після того, як виявили в одному з сараїв Техасу. Замість цього його зберегли в тому стані, в якому знайшли. Іржі на кузові практично не було, незважаючи на несприятливі умови зберігання, тому було вирішено зберегти автомобіль якомога ближче до оригіналу. Відновленню піддали лише двигун, трансмісію, підвіску і гальмівну систему.

«Краще відновити або зберегти в оригінальному стані?» – правильної відповіді на це питання не існує. Все залежить від стану і рідкості даного автомобіля. Якщо автомобіль сильно проіржавів, у нього дійсно немає великого вибору.

Цей автомобіль був виявлений Амосом Мінтер в середині 2000-х років в одному з тендітних сараїв в Техасі. Після перевірки номера шасі стало зрозуміло, що це єдиний екземпляр Shelby GT500 кольору Raven Black, відправлений в Техас в 1968 році.

Господар сараю володів автомобілем з 1971 року. Немає ніяких пояснень того, чому він припаркував маслкар так надовго, але це часто відбувається через поломки якоїсь дорогої деталі.

Кузов від Ford Mustang був значно перероблений для моделі 1967 року, що включає розширення моторного відсіку, щоб вмістити могутній Big Block V8 робочим об’ємом 7 літрів і потужністю 360 к.с., увінчаний карбюратором Holley 715 CFM.

Маслкар отримав нову передню частину, яка повинна була візуально дистанціювати Shelby від стандартного Mustang. Вона включала подвійний повітрозабірник на капоті і подовжену лінію капота. У задній частині з’явилися ліхтарі від моделі Thunderbird і новий задній бампер. Деякі зміни зазнав інтер’єр.

За роки, що минули з тих пір, як цей Shelby GT500 був виявлений, він отримав абсолютно новий двигун. Фастбек все ще взутий в оригінальні шини. В середині травня цього року автомобіль буде проданий на аукціоні Mecum.


Не пропустіть