Виробництво авто в Україні в березні скоротилося майже на третину

Виробництво автомобілів в Україні в березні скоротилося більш ніж на 30 відсотків у порівнянні з показниками минулого року. Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на дані асоціації “Укравтопром”.

Згідно з інформацією цієї організації, “кількість випущених українськими заводами автотранспортних засобів в березні склало 534 одиниці, від свого березневого результату річної давності український автопром відстав на 30,9 відсотків”. Також наголошується, що все виробництво легкових машин зосереджено на закарпатському підприємстві “Єврокар”. При цьому вантажних автомобілів в минулому місяці було зібрано всього чотири одиниці (в сім разів менше, ніж в березні 2018 року).

Зростає лише виробництво автобусів. Минулого місяця їх зібрали 88 одиниць (на 42 відсотки більше, ніж роком раніше).

Також наголошується, що за перші три місяці 2019 року український автопром випустив 1741 транспортний засіб (на 15,6 відсотка меншому, ніж в першому кварталі минулого року).

Падіння виробництва відзначається вже не перший рік. За весь 2018 рік було випущено 5660 легкових автомобілів – на 22 відсотки менше, ніж в 2017-му. з них лише один легковик вийшов з цехів легендарного Запорізького автозаводу. Єдине авто було зібрано виключно для перевірки технічного стану обладнання, що простоює та дотримання технологічних процедур. Уже в цьому році виробник переключився на створення агротехніки – корейських тракторів.


Не пропустіть