В українські дороги «закатають» рекордну суму

Міністр інфраструктури Володимир Омелян в своєму новому інтерв’ю заявив, що в 2020 році бюджет Дорожнього фонду, що фінансує ремонт українських доріг, складе близько 75 млрд. гривень. Це на 25 млрд. грн. більше ніж в 2019 році.

Рекордна цифра для Дорожнього фонду. Раніше ще так багато коштів держава на ремонт доріг ніколи не виділяла.

Бюджет Дорожнього фонду з року в рік збільшується на мільярди гривень. Так, наприклад, якщо в 2016 році ДФ отримав 10 млрд. гривень, то в 2019 році – 50 млрд. гривень. Велика частина цих коштів йде на ремонт доріг загальнодержавного значення, а 35% – передаються в регіони на ремонт місцевих доріг.

Бюджет Дорожнього фонду не йде повністю на ремонт і будівництво доріг, так як частина грошей іде на погашення боргів, що накопичилися за попередні роки. У 2019 бюджет ДФ теж передбачає погашення боргів.

Потрібно відзначити, що гроші, які виділяються на ремонт доріг, іноді витрачають неефективно. Так, за даними Рахункової палати, яка провела аудиторську перевірку, в Дніпропетровській, Закарпатській і Хмельницькій областях з 2016 року на ремонт доріг неефективно використовували понад 410 млн. грн.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть