“Євробляхи” дотепер популярні серед українців (Фото)

Світові автоновинки все ще не по кишені українцям. За даними Auto.ria, в I кварталі 2019 року потенційні покупці в середньому щомісяця відправляли 153 млн пошукових запитів на сайті. Причому 92% з них акцентовано підбирали саме вживані машини. Новими цікавилися тільки 2%, а решта готові були розглянути обидва варіанти.

Якщо говорити про продажі, то за перші три місяці було продано понад 154,5 тис. авто з пробігом. З них майже 21 тис. – нерозмитнені. До речі, в результаті прийняття закону про «євробляхи», в перший місяць весни кількість пропозицій таких машин різко впала і, швидше за все, буде падати і далі.

Якщо розглядати автовиробників, то найчастіше українці купують різні моделі ВАЗ – Кожна восьма продане авто належить саме цьому виробникові. У спину багаторічному лідеру дихає Volkswagen, чия частка на ринку авто з пробігом становить 11,4%.

Втім, якщо говорити про окремі марки/моделі, то ВАЗ відходить на другий і навіть третій план, а лідерство займає старий-добрий Daewoo Lanos. За перші три місяці року українці купили 3 677 авто цієї моделі. Серед нерозмитнених ж лідирує Volkswagen Passat B5 – 1,3 тис. проданих авто. А серед покупців нових машин популярна Kia Sportage – саме про цю модель в салонах запитують найчастіше.

Стабільно користуються попитом і електрокари. В топі популярності знайшлося місце як порівняно дешевим Nissan Leaf з пробігом (385 проданих авто з початку року), так і творінню Ілона Маска Tesla Model 3, ціна на яку в салонах стартує з $ 60 тис.

Серед нових гібридів найбільшою популярністю користується Kia Niro, а найбільш продаваним гібридом, який можна купити «з рук», став Chevrolet Volt – 59 авто. Втім, слід зазначити сильні позиції Toyota, чиї представники зайняли другі і треті місця як серед нових авто, так і серед авто з пробігом.


Не пропустіть