Водіїв попередили про ще один «липовий» штраф поліції

Дорожній адвокат розповів, що робити, якщо поліцейський не представився і не попередив водія про проведення відеозапису на боді-камеру.

На водія було накладено штраф за порушення Правил дорожнього руху. Не погоджуючись із діями поліцейського водій оскаржив даний штраф у суді.

Під час розгляду справи, апеляційний суд констатував, що притягненню до адміністративної відповідальності особи обов’язково повинна передувати належна передбачена законом поведінка поліцейського.

Дослідивши у судовому засіданні відеозапис нагрудної камери патрульного, суд наголосив, що патрульний поліції не представилась та не повідомила водія про проведення відеозапису на боді – камеру.

Окрім цього, були виявлені і інші порушення при накладенні штрафу, проте в основу судового рішення було покладено порушення процедури накладення стягнення.

Верховний суд рішенням від 03.04.2019 у справі №537/1807/17 погодився з аргументами попереднього суду, наголосив на тому, що інспектор не представився, не попередив водія про проведення відеозйомки та зробив висновок, що накладений штраф є незаконним!

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть