Ще одне європейське місто заборонить авто на бензині і дизелі

В Амстердамі введуть повну заборону на автомобілі на дизелі і бензині. Обмеження будуть вводитися поступово, перші почнуть діяти вже на наступний рік.

Міська влада Амстердама прийняли рішення про повну заборону на в’їзд в місто машин і мотоциклів з бензиновими і дизельними двигунами до 2030 року, повідомляє газета The Guardian.

Обмеження будуть вводитися поступово. Перший етап розпочнеться вже в наступному році, коли проїзд по обїздній Амстердам кільцевій дорозі буде закритий для дизельних автомобілів старше 15 років. Нові правила також торкнуться громадського транспорту: автобусів і таксі, які працюють на бензині, заборонять в’їзд в центр міста з 2022 року. Ще через два роки обмеження почнуть розповсюджуватися на прогулянкові кораблики на каналах і мопеди.

Повністю план повинен бути реалізований до 2030 року. Щоб він спрацював, влада має намір ввести ряд пільг для тих, хто купує електрокари.

Згідно з розрахунками, місту потрібно до 25 тис. станцій для зарядки машин з електродвигунами. На сьогоднішній день їх на весь Амстердам всього близько 3 тис.

Прийняти рішення про заборону влади міста підштовхнули екологічні проблеми. Рівень забруднення повітря в Нідерландах вище, ніж допускають стандарти Євросоюзу. Багато в чому це пов’язано з інтенсивним автомобільним рухом в таких великих містах як Амстердам, Роттердам і Маастрихт.


Не пропустіть