У Німеччині стартувало виробництво нового Mercedes-Benz EQC (Фото)

Пізніше в цьому році автовиробник має намір налагодити складання електрокара на своєму підприємстві в Китаї.

Для Mercedes-Benz почалася нова ера – стартувало виробництво першого повністю електричного позашляховика EQC. Електрокар буде випускатися на заводі компанії в Бремені, де збираються також звичайні C-Class в кузовах “седан” і “універсал”, а також GLC і GLC Coupe. За словами представників марки, величезні інвестиції в завод забезпечують можливість виробництва автомобілів з різними трансмісіями на одній лінії – процес можна ефективно адаптувати відповідно до вимог ринку.

«З EQC Mercedes-Benz ми вступаємо в нову еру мобільності. Це частина зростаючого сімейства електромобілів Mercedes-Benz, що поєднують в собі такі характерні риси бренду, як якість, безпеку і комфорт. Ми пропонуємо нашим клієнтам прогресивний дизайн і унікальний комфорт водіння – і цей діапазон абсолютно підходить для повсякденного використання», – зазначив Брітта Сігер, член правління Daimler AG.

У традиційній збірці автомобіля процес з’єднання кузова з підвіскою і трансмісією називається «шлюбом». Для виробництва EQC Mercedes вводить новий процес, званий другим «шлюбом» – це коли акумуляторна батарея встановлюється в транспортний засіб після електродвигунів і решта всієї системи.

Відомо, що в Піднебесній Mercedes буде збирати електричний позашляховик з кінця цього року на спільному підприємстві Beijing Benz Automotive Co. В майбутньому автовиробник також планує випускати інші моделі сімейства EQ в Раштатт (Німеччина), Зиндельфинген (Німеччина), Тускалуса (США) і Амбак (Франція). За випуск акумуляторних батарей для електрокара Mercedes-Benz EQC відповідає дочірня компанія Daimler AG.


Не пропустіть