В Україні хочуть випускати електромобілі Hyundai

Міністр інфраструктури Володимир Омелян запропонував південнокорейської компанії Hyundai побудувати в Україні завод для випуску електромобілів. Ця пропозиція була озвучена під час зустрічі з послом Південної Кореї в Україні Лі Янг-Гу.

«Ми розглядаємо компанію Hyundai як потенційного партнера по виробництву електрокарів в Україні. Лінійка електромобілів Hyundai дуже цікава і конкурентоспроможна. Ринок машин з електричною силовою установкою в Європі і в Україні розвивається зараз дуже швидкими темпами. Тому ми вважаємо співпрацю в даному напрямку дуже перспективним», – сказав Омелян.

Чи готові боси компанії Hyundai відкрити один зі своїх заводів в Україні, як хоче українська влада, – поки не відомо. Однак, південнокорейська компанія вже давно і плідно співпрацює з нашою країною. Зокрема, в залізничній сфері. Зараз Hyundai хоче брати участь в будівництві метро в Харкові. Правда, це питання поки ще остаточно не вирішене.

Раніше повідомлялося, що в 2018 році в Україні було встановлено рекорд з продажу електромобілів. Українці більше купують такі машини завдяки тому, що вони через скасування в минулому році ввізних мит стали більш доступними за ціною.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть