Український ринок заполонили авто-потопельники зі США

Багато транспортних засобів постраждали від урагану “Харві”

На українському авторинку зявилась велика кількість вживаних авто, привезених зі Сполучених Штатів. Однак не дивлячись на всю привабливість ціни та цікавих моделей, українців попереджають, що ці авто можуть принести чимало неприємних сюрпризів.

Про це повідомляє “UBR“.

Справа у тому, що багато транспортних засобів постраждали від урагану “Харві”. Вцілілі машини намагають продати в інших країнах. Зараз автомобілі-“потопельники” скуповують перекупники, реставрують їх і виставляють на продаж клієнтам, які ні про що не здогадуються.

“Попит на такі авто є у “перекупів”. В основному вони завозять їх до нас на запчастини без розмитнення. В Америці ж вони продаються на аукціонах”, – розповів власник компанії “AvtoUsaDnepr” Костянтин Кравець.

За оцінками американських аналітиків, від потопів постраждало приблизно півмільйона автомобілів. Частина з них відновленню не підлягає. Але ті, що ще можна відреставрувати, купують за копійки і приводять до товарного вигляду.

Американські перекупники (найчастіше, вихідці з СНД) наводять “потопельникам” марафет, виставляють їх на аукціони, де і продають клієнтам, які клюють на дуже заманливу ціну.

Наприклад, якщо авто на аукціоні коштує, скажімо, $70 тисяч, то “потопельників” можуть продавати за десять тисяч доларів.

Покупцям радять перед покупкою перевірити, чи не постраждало авто від води. Для цього існує спеціальна база “Carfax”.


Не пропустіть