Порошенко підтримав посилення покарання для водіїв

З 1 січня 2020 року в Україні водії, що знаходяться за кермом в стані алкогольного сп’яніння, будуть відповідати вже не за Адміністративним, а за Кримінальним кодексом. Відповідний закон підписав український президент.

Якщо поліція вперше зупинить нетверезого водія, то йому доведеться заплатити дуже великий штраф – до 34 000 грн. При цьому у нього на термін до трьох років заберуть права. Причому оштрафують і власника машини, якщо він передав її в управління нетверезому людині. За відмову пройти перевірку на стан алкогольного сп’яніння – теж штраф

Якщо поліція повторно зупинить нетверезого водія, то тоді розмір штрафу збільшиться до 54 000 грн. Природно, теж з позбавленням водійських прав на певний час.

Як бачите, з нетверезими водіями вирішили боротися досить «жорстко». Посилення покарання повинно знизити кількість ДТП. На жаль, до сих пір часто сідають за кермо в нетверезому вигляді. Особливо під час свят.

Так, наприклад, в Україні з 26 квітня по 1 травня 2019 року сталося 3 600 дорожніх аварій. З них близько 2 000 аварій сталося якраз з вини нетверезих водіїв.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть