Український автозавод ЗАЗ запропонували викупи американцям

Днями Інтернет облетіла сенсаційна новина – Запорізький автозавод, який вже не перший рік перебуває у важкому стані, виставив на продаж своє майно. Дану блискавку підхопили і зарубіжні ЗМІ, а видання Jalopnik і зовсім подало її своїм читачем в незвичайній манері, повідомляє Автоцентр.

Редактор сайту Джейсон Торчинський, зокрема, запропонував бажаючим… купити ЗАЗ.

“Український автовиробник ЗАЗ, який створив першу в Радянському Союзі справжню «народну машину», в останні кілька років зазнає труднощів. Після того, як кілька років тому його продали за 9 мільйонів доларів, ЗАЗ знову збанкрутував і знову виставив на продаж все своє майно. Це сумно для нас, небагатьох шанувальників їх старих, по-домашньому затишних маленьких машин, але хороші новини для нудьгуючих багатих людей, які завжди хотіли мати власну автомобільну компанію., – написав журналіст.

Варто відзначити, що Торчинський дійсно досить тепло відгукується про автомобілі ЗАЗ, відзначаючи, що це прості і надійні авто, хоча недоліків вони не позбавлені. Особливо він похвалив моделі радянської епохи – ЗАЗ-965, 966, 9968 і 1102 Таврія.

Закінчує він свій пост тим, що спроби ЗАЗу випускати по ліцензії моделі Daewoo і китайський копії Chery все ж не змогли врятувати становище. “Це може бути гарною новиною для вас! Тепер у вас є шанс володіти автомобільною компанією! Хапай свою чекову книжку! “, – підсумовує автор.


Не пропустіть