Водіїв попередили про різкий стрибок цін на паливо

Сергій Куюн, глава Консалтингової групи «А-95», прогнозує, що до кінця травня ціни на дизельне паливо можуть знизитися приблизно на 1 гривню. Вартість бензину, зважаючи на все, зменшуватися не буде, але і підвищуватися теж не повинна.

Підвищений попит на бензин і ДП, що виник в Україні в кінці квітня на тлі тимчасового призупинення поставок палива з Білорусі, вдалося швидко погасити. Цьому сприяло декілька обставин. Наприклад, зроблені раніше запаси. Крім того, Білорусь вже частково відновила поставки палива.

Тому за останній час ціна на ДП в дрібному опті знизилася до 24 гривень/літр. Це приблизно на 3 грн менше, ніж було ще два тижні тому.

В Україні зараз виробництво нафтопродуктів в 2-3 рази менше звичайної потужності переробки нафти. Причому нафту отримують не по шляхопроводу, а по залізниці.

Тим часом, хоча в травні ситуація з цінами на паливо в Україні стабілізувалася, і експерти це відзначають, не виключено, що влітку все може змінитися. Нагадаємо, що Росія з 1 червня повністю припинить постачання нам нафти і нафтопродуктів.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть