Зелена карта що це таке і навіщо вона потрібна

Для автолюбителів, близько знайомих з ОСАЦВ, можна прийняти Зелену карту як аналог цього страхування, але міжнародного формату. Цим документом водій убезпечить себе від значних збитків в разі аварії, де він буде винуватцем. Страхова компанія виплачує потерпілій стороні необхідну на лагодження майна або лікування суму в повному обсязі. При виїзді за кордон Зеленая карта не замінить автоцивілка. Ці страховки працюють тільки всередині країни.

Дана страховка є інтернаціональним аналогом нашого поліса ОСАЦВ. Маючи її, ви автоматично прирівнюється до власника аналогічного документа тієї країни на території, якою ви в даний момент часу перебуваєте.

Величина покриття, в разі настання ДТП, визначається законодавчими актами держава, в якому це сталося. Для Німеччини дана сума складе 1,1 мільйон євро, а для України приблизно 14 000 євро.

Наявність полісу перевіряють при перетині кордону. Якщо його немає, доведеться повертатися в свою країну і оформляти його. Зелена карта – обов’язковий документ при оформленні візи в деякі країни, коли поїздка планується на своїй машині. Вона подається разом з усіма документами. Коли страховка прострочена за кордоном, водій ризикує потрапити під покарання, вони залежать від законодавства конкретної держави. Поширений штраф в розмірі близько 1 тис. євро, затримання транспортного засобу до пред’явлення діючої страховки. Але може бути навіть і арешт водія, як у Фінляндії, хоч штраф відносно невеликий: 120 євро.

Бланки міжнародної страховки «Зелена карта» випускаються на 4 сторінках, одну з яких забирає при оформленні агент

Навіщо потрібна «Зелена карта»? У разі, якщо Ви станете винуватцем ДТП за кордоном, виплата потерпілому буде проведена на її підставі.

Дуже зручно подорожувати по Європі або іншим територіям покриття страхування «Зелена карта» в компанії, де є кілька водіїв. Так можна змінюватися за кермом і давати один одному відпочити. Чудовий той факт, що з полісом на авто за кермом може перебувати і не власник транспорту, ніяких додаткових витрат або довідок для цього не потрібно.

Якщо ви їдете до Європи на машині, наявність поліса обов’язково перевірять на кордоні


Не пропустіть