Складено рейтинг найнебезпечніших автомобілів у світі (Фото)

Виробники постійно працюють над поліпшенням безпеки своїх машин. Сучасні авто володіють великою кількістю подушок безпеки, мають системи стабілізації і автоматичного гальмування. Однак ДТП продовжують забирати людські життя.

Виявилося, що є автомобілі, в яких люди гинуть в аваріях частіше, ніж в інших транспортних засобах. В США склали статистику таких авто на основі даних американського департаменту транспорту, передає Forbes.

У список «небезпечних» увійшли 14 автомобілів 2013-2017 років випуску, водії і пасажири яких найчастіше гинули в аваріях. Якщо ви подивиться на нього, то зрозумієте – в «зоні ризику» зазвичай знаходяться невеликі машинки і спортивні купе. Перші просто не можуть забезпечити належний рівень безпеки через свої габарити, а другі спочатку створені для швидкості і агресивного водіння.

Найнебезпечнішим виявився маленький Mitsubishi Mirage (на фото з верху) – в середньому 10,2 автомобілів цієї моделі потрапляє в смертельне ДТП з розрахунку в 1 мільярд пройдених миль. На другому місці культовий Chevrolet Corvette (9,8 машин на мільярд миль). Ну а замикає трійку Honda Fit (7,7 авто).

Honda Fit
Chevrolet Corvette

Як відзначають експерти, середній показник по галузі становить 2,6 смертельні випадки на мільярд пройдених миль. Однак серед малолітражних автомобілів ця цифра становить 4,5, а у спортивних машин мова йде вже про 4,6 смертельних аваріях. Крім того, в цілому легкові автомобілі мають більш високий індекс смертності в порівнянні з кросоверами і позашляховиками.

Найнебезпечніші автомобілі США:

Mitsubishi Mirage: 10,2 смертельних ДТП на мільярд миль
Chevrolet Corvette: 9,8
Honda Fit: 7,7
Kia Forte: 7,4
Chevrolet Spark: 7,2
Subaru BRZ: 6,9
Nissan 370Z: 6,2
Nissan Versa: 6,1
Kia Rio: 5,9
Dodge Challenger: 5,8
Chevrolet Camaro: 5,5
Kia Soul: 5,3
Hyundai Veloster Turbo: 5,2
Nissan Versa: 5,2


Не пропустіть