Україна вводить спецмита на всі російські авто

З 1 серпня 2019 року Україна запровадить спеціальне мито на всі товари з Росії. Під дії спецмита потраплять автомобілі, вантажівки, автобуси, запчастини, і шини з РФ.

За словами першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва, спеціальне мито буде розраховуватися у відсотках від митної вартості товарів. Скільки конкретно відсотків – поки ще не відомо. Думаємо, що мова може йти про дуже серйозні відсотки.

Які будуть наслідки такого рішення уряду України для звичайних українських автомобілістів складно сказати. Природно, подорожчають всі автомобілі, що ввозяться в нашу країну з Росії, а їх і зараз чимало. На українському ринку присутні Lada, ГАЗ, УАЗ, КАМАЗ, ПАЗ, а також російської збірки VW Polo, Hyundai Creta, Chevrolet Niva, Kia Rio.

Також слід очікувати подорожчання автомобільних запчастин російського походження.

Потрібно враховувати, що вироблені в Росії авто відносяться до бюджетного і середнього цінового сегменту. Навіть невелике підвищення ціни позначається на продажах.

Нагадаємо, що в січні 2016 року Україна ввела компенсаційні мита в розмірі до 17,66% на випущені в Росії автомобілі. Це рішення вплинуло на поставки російських автомобілів, але, як бачимо, вони до сих пір є на нашому ринку.


Не пропустіть