Названий ТОП-5 доступних вживаних авто для поганих доріг (Фото)

Наші автомобілісти при виборі автомобіля, як правило, повинні враховувати такий критерій, як надійність, бюджетне технічне обслуговування авто і міцна ходова частина. Більшість доріг в провінційних містах не завжди відповідають нормативам, в зв’язку з цим варто віддавати перевагу такій якості, як непробивність. При цьому керованість і комфортабельність авто відходять на другий план. Видання «Автоновини дня» оприлюднило рейтинг з п’яти міцних авто з міцною ходовою частиною, яким не варто боятися суворих дорожніх умов.

На п’ятій сходинці знаходиться Chevrolet Lacetti, яка на початку випускалася під брендом Daewoo, при цьому велика частина екземплярів покинули конвеєр з логотипом Chevrolet. Модель з чотирма дверима має просторий салон з дешевим пластиком, який, на щастя, не скрипить. Найчастіше зустрічаються версії з агрегатами на 1.6 і 1.8 літра, вичавлювали 110 і 120 кінських сил відповідно. Трансмісії, як і самі агрегати, славляться своєю надійністю і вражаючим ресурсом. При покупці вживаного авто варто віддати перевагу моделі, які покинули конвеєрне виробництво після 2008 року. Розробники до цього часу змогли ліквідувати безліч недоліків, які були присутні на більш ранніх машинах.

Далі в списку розташувався Hyundai Elantra XD в третьої генерації. Це непоганий варіант для економ-класу. При зовнішній невигадливості конструкції і надійності «Елантра» відрізняється відмінним внутрішнім оздобленням, хорошою шумоізоляцією і надійними агрегатами, потужністю до 140 кінських сил і забезпечують неперевершену динаміку. Підвіска авто витримує експлуатацію по розбитих дорогах. Хоча варто сказати і з’являються винятки, але це не завжди критично для більшості водіїв.

У трійку лідерів увійшла чеська модель Skoda Octavia другої генерації, яка вважається більш технологічною, комфортною і сучасної, при порівнянні зі своїм попередником. У рух авто призводить вельми надійний і безперебійний агрегат з робочим об’ємом на 1.6 літрів потужністю на 102 кінських сил. Тому він не продуктивний, зате вимагає мінімального догляду. Підвіска витривала, однак експерти радять поберегти деталі, зроблені з алюмінію, які в оригіналі не такі вже й дешеві.

Почесне «срібло» завоював седан з Японії Nissan Almera Classic, який представлений в ролі недорогої моделі, що славиться простою конструкцією і якісними двигунами. В підкапотному просторі знаходиться єдиний агрегат з робочим об’ємом на 1.6 літрів, що генерує 107 кінських сил і має великий ресурс. Коробки передач також непогані, особливо автоматичні. Седан може похвалитися якісним інтер’єром з непоганою підгонкою елементів, що не дають гриміти на розбитих дорогах.

На першій сходинці розташувався Renault Logan в першій генерації, зовнішність якого може відштовхувати більшість водіїв. Але крім спірного зовнішнього вигляду, у моделі досить багато плюсів. За своєю конструкцією седан нехитрий, двигуни на 1.4 і 1.6 літра відрізняються надійністю і витривалістю, а міцна підвіска може долати вибоїни на дорогах без шкоди для себе.

Аналітики підкреслюють, що майже всі названі іномарки можна побачити в якості транспорту для компаній, які організовують перевезення пасажирів в таксі.


Не пропустіть