Рідкісний китайський автобус помітили на українських дорогах (Фото)

Цей міський автобус Mudan з Піднебесної приїхав в Україну в єдиному екземплярі вже кілька років назад і сьогодні експлуатується одним зі столичних підприємств.

На українському ринку старих автобусів китайські машини представлені в основному брендом Yutong – в основному це туристичні моделі, що працюють на міжміських маршрутах. Однак є серед них і справжня екзотика – міський автобус марки Mudan, експлуатований в якості службового одним столичним підприємством.

Модель MD6106KDC на наших просторах досить рідкісна – в Україні їздить тільки одна машина. Даний екземпляр, за даними випущений в 2006 році і з грудня 2010 року має львівську реєстрацію.

Mudan MD6106KDC пофарбований в яскравий салатовий колір. Як видно з фото, його кузов особливо в районі моторного відсіку ззаду неабияк поїла іржа. Автобуси даної моделі і в такому кольорі найбільше працює в Томську – близько 17 штук. Було б цікаво дізнатися як цей Mudan потрапив в Україну.

Технічні характеристики машини такі. Довжина – 10,76 м. Кількість місць – 80, в тому числі для сидіння – 30. Автобус укомплектований 5,9-літровим турбодизелем Cummins екологічного стандарту Євро 2, потужність 210 к.с. (700 Нм при 1600 об/хв). Коробка передач – механічна, 5-ступінчаста. Максимальна швидкість – 9 км/год. Паливний бак вміщує 180 л. Контрольна витрата палива при 60 км/год – близько 25 л на 100 км.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть