Вчені: електрокари загублять планету швидше дизельних машин

Вчені підтвердили гіпотезу про те, що електрокари зовсім не так екологічні, як запевняють їхні творці. Відповідне дослідження провела група фахівців Інституту економічних досліджень в Мюнхені.

Розрахунки вчених показали, що електрокари викидають в атмосферу набагато більше вуглекислого газу, ніж дизельні автомобілі. Дизельний Mercedes C 220 d виділяє 117 г діоксиду вуглецю за 1 км шляху, а електрокар Tesla Model 3 – 159 г

Експерти з’ясували, що в середньому електрокари викидають в атмосферу на 25% більше шкідливих речовин, ніж традиційні автомобілі з ДВЗ, проте роблять це не напряму. Основний внесок у забруднення навколишнього середовища вносить видобуток і переробка літію, з якого робляться акумуляторні батареї. Цей процес вимагає величезної кількості енергії. За підрахунками фахівців, одна батарея потужністю 75 кВт*год виділяє від 10 до 14 тис. кг вуглекислого газу.

Назвали фахівці і альтернативний шлях розвитку екологічного транспорту: двигуни, що працюють на метані, викидають в атмосферу на третину менше шкідливих речовин, ніж дизельні мотори.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть