Стала відома дата, коли почнуть штрафувати за їзду на “євробляхах”

Власники євроблях отримали додатковий час для розмитнення своїх авто

Відкладені Верховною Радою норми про посилення адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів на іноземній реєстрації вступлять чинності 22 серпня 2019 року, повідомили в Державній фіскальній службі. Перед цим в парламенті називали іншу дату – 24 серпня.

«Відстрочка вступу в дію закону №2612. Чи не через 180 днів, а через 270. Таким чином, 24 серпня 2019 року набере чинності законопроект, який буде накладати штраф за порушення митного режиму, в якому будуть знаходитися автомобілі на європейській реєстрації», – заявляла глава податкового комітету Ніна Южаніна після відповідного голосування в Раді.

Фіскали нагадують, що штрафи за порушення терміну перебування авто з іноземною реєстрацією з 22 серпня будуть наступними:

від 10 до 20 діб – 17 тис. грн;
від 20 до 30 діб – 85 тис. грн;
понад 30 діб – 170 тис. грн або конфіскація авто за рішенням суду.

Крім цього, передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, що тимчасово ввезене в Україну, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого ТЗ в комерційних цілях. При такому порушенні доведеться заплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. грн.

Джерело ubr.ua

Не пропустіть