Українським водіям зробили важливе попередження

Виписані патрульною поліцією протоколи важливо обов’язково підписувати і отримувати копію на руки, інакше водій може не тільки потрапити на подвійний штраф, але і не зможе оскаржити його в суді.

Як повідомляють юристи компанії «Дорожній адвокат», дуже часто водії відмовляються отримати на місці зупинки постанову поліції про накладення штрафу. Мотивом відмови служить думка про можливість несплати штрафу за відсутності в постанові підпису водія про отримання. Але подібна думка помилкова.

Поліцейський відразу відзначає в постанові, що водій відмовився від отримання. А сам порушник не може ні оскаржити штраф, ні оплатити його за знижкою або вчасно.

«На оскарження штрафу ви маєте 10 днів з дня винесення постанови, на сплату – 15 днів з дня вручення. Після відмови в отриманні постанови, поліція повинна направити таку постанову вам за місцем проживання. Однак, відомо коли така постанова надійде до вас поштою, якщо взагалі надійде», – зазначають юристи.

Якщо у вас немає копії постанови, то ви не можете ні оплатити штраф (немає суми штрафу, реквізитів для оплати), ні оскаржити (немає основного доказу штрафу, нема даних про поліцейського, до кого оскаржити). У той же час, несплата чи можливе оскарження в передбачені терміни штрафу тягне за собою подвоєння суми штрафу і передачі поліцією матеріалів на стягнення до виконавчої служби, яка в свою чергу стягне подвійний розмір штрафу з витратами на виконавче провадження або заборонить виїзд водієві за кордон.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть