Експерт дав прогноз щодо відстрочення штрафів для власників авто на єврономерах

Водіям авто на єврономерах в Україні можуть знову продовжити пільговий період розмитнення.

Про це повідомив Автоюрист Володимир Караваєв, про що повідомляє УНІАН. Він повідомив, що, можливо, буде ще одна відстрочка, натякаючи на недавно прийнятий законопроект, де «євробляхерам» дали відстрочку на розмитнення на 90 днів.

“Я не виключаю, що буде ще одна відстрочка – може бути, на три місяці, може, на півроку – тільки для того, щоб врегулювати це питання остаточно. “Остаточно” означає, що вартість розмитнення треба зробити такою, щоб автомобіль став доступним”, – зазначив Караваєв.

Автоюрист стверджує, що держава зазнає збитків від зниження ціни розмитнення, при цьому дані втрати можна компенсувати ефективною боротьбою з корупційними схемами.

“Треба сідати і все ретельно рахувати. З одного боку, ми розуміємо, що будуть втрати в бюджеті і в Пенсійному фонді. Але з іншого боку, у нас розкрадається Дорожній фонд, який формується за рахунок того, що ми заправляємо бензин. 23% вартості бензину – це наповнення Дорожнього фонду. Якщо все це зіставити, то втрати держави в цілому від такого розкрадання набагато вищі, ніж розмитнення навіть за нульовою ставкою”, – зазначив експерт.

Крім того, на думку Караєва, всю сферу забезпечення безпеки дорожнього руху, треба передавати в компетенцію Ради нацбезпеки і оборони, так як дане питання вже пов’язаний з національною безпекою.


Не пропустіть