Українським водіям можуть дозволити їздити без прав

Українці незабаром зможуть сідати за кермо автомобілів, не турбуючись про наявність при собі прав. Про нововведення розповів на своїй сторінці в Facebook правозахисник Володимир Караваєв.

Автор поста також є заступником голови Координаційної ради в Загальнонаціональному Форумі безпеки дорожнього руху, інформує портал vesti-ua.net.

«Депутати хочуть спростити керування транспортним засобом шляхом скасування вимоги для громадян України мати водійське посвідчення, реєстраційний документ на транспортний засіб і страховий поліс. Ідентифікація водія поліцейським повинна здійснюватися на підставі усної інформації від нього», – повідомив Автоюрист Караваєв.

Згідно із запропонованими змінами, водій не зобов’язаний при управлінні машиною мати при собі посвідчення водія, реєстраційний документ на автомобіль і страховий поліс, якщо відповідна інформація про нього і транспортний засіб міститься в електронній базі даних.

Все, що потрібно від водія в разі зупинки поліцейськими – «чітко і зрозуміло назвати своє прізвище, ім’я, по батькові, повна дата народження і/або номер договору страхування для перевірки поліцейським даних з відповідної бази».

«У разі, якщо водій цього не зробить – його чекає штраф у розмірі 425 грн. А якщо поліцейський буде не в змозі встановити особу (в тому числі через нечітку або незрозумілу вимови) – водія можна затримати, провести особистий огляд, включаючи речі і документи, тимчасово затримати транспортний засіб або усунути від управління транспортним засобом », – додав Караваєв.

Виглядає, що тим людям, які мають якісь дефекти дикції, і їм важко «чітко і зрозуміло назвати своє прізвище і ім’я», скористатися такими «поліпшеннями» не вдасться.

Джерело vesti-ua.net

Не пропустіть