Пішоходів, захоплених гаджетами, будуть штрафувати

Пішоходи, які дивляться в власний смартфон, переходячи жваві вулиці Нью-Йорка, можуть заплатити штраф в $ 250 – і все завдяки новому законопроекту.

Його представив сенатор Джон Лью. Ініціатива передбачає заборону на використання будь-яких портативних електронних пристроїв, коли людина переходить дорогу. Мова йде про мобільні телефони, пейджери, електронні записні книжки, ноутбуки, електронні іграшки та інших девайси, які використовуються для введення, відправки, отримання або прочитання тексту.

Виняток зроблять лише в тих випадках, якщо людина намагається викликати екстрені служби. А ось порушників чекають штрафи від $ 25 до $ 50. Після першого разу сума може зрости до $ 50-100, а за наступне порушення – до $ 250. Поліції, пожежникам і медикам користуватися мобільними телефонами під час виконання службових обов’язків можна.

Заходи стали приймати на тлі зростаючої кількості аварій за участю пішоходів. Тільки в штаті Нью-Йорк щорічно гине близько 300 пішоходів. Користуючись гаджетами, люди розвивають тунельний зір, який в поєднанні з навушниками не дозволяє почути наближається транспорт або навіть почути застережливий сигнал.

Втім, багато проектів розкритикували, вважаючи ініціативу «перекладанням провини на жертву».

Джерело autonews.ua

Не пропустіть