“Євробляхи” в Україні: з’явився прогноз про нові знижки для власників

Водіям авто на єврономерах в Україні можуть знову продовжити пільговий період розмитнення своїх автомобілів.

Такий прогноз озвучив Автоюрист Володимир Караваєв, коментуючи закон, який переносить введення штрафів за порушення Митного кодексу “євробляхерами” на 90 днів – до 24 серпня, передає NewsOboz.org.

“Я не виключаю, що буде ще одна відстрочка – може бути на три місяці, може на півроку – тільки для того, щоб врегулювати це питання остаточно. “Остаточно” означає, що вартість розмитнення треба зробити такий, щоб автомобіль став доступним”, – зазначив Караваєв.

На думку автоюриста, держава зазнає збитків від зниження вартості розмитнення, однак ці втрати можна компенсувати ефективною боротьбою з корупцією.

“Треба сідати і все ретельно рахувати. З одного боку, ми розуміємо, що будуть втрати в бюджеті і в Пенсійному фонді. Але з іншого боку, у нас розкрадається Дорожній фонд, який формується за рахунок того, що ми заправляємо бензин. 23% вартості бензину – це наповнення Дорожнього фонду. Якщо все це зіставити, то втрати держави в цілому від такого розкрадання набагато вищі, ніж розмитнення навіть за нульовою ставкою”, – зазначив експерт.

Також Караваєв висловив переконання, що всю сферу забезпечення безпеки дорожнього руху, в тому числі питання розмитнення, треба передавати в компетенцію Ради нацбезпеки і оборони, “тому що це вже питання внутрішньої безпеки”.


Не пропустіть