У Верховній Раді не підтримали новий проект з підвищення безпеки на дорозі

Штрафи за непристебнутий ремінь безпеки піднімати не будуть, як про це вже двічі просили депутатів. Але активісти вважають, що це тільки технічна невдача, але масштабна перемога.

Поданий на розгляд парламентом законопроект №10131 про підвищення штрафу за їзду без ременя безпеки з 51 до 510 грн не знайшов підтримки у достатньої кількості депутатів, але в цей раз їх все ж було більше. Проте активісти, не здаються і планують і далі тиснути на уряд.

«У боротьбі за кожен голос депутата, ми об’єднали і продовжуємо об’єднувати величезну кількість людей і організацій, які просувають відповідальну поведінка на дорозі. Майже за три роки роботи над темою ременів – я відчула і побачила явні і позитивні зміни в поведінці і сприйнятті людей. Про ремені активно говорять, їх відстоюють і в кінці-кінців починають пристібатися навіть ззаду. Для мене це найбільш цінне – бо я знаю, що комусь це допомогло і допоможе врятувати життя», – пише на своїй сторінці в Facebook активістка і глава Центру демократії і верховенства права Олеся Холопік.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть