В Україні відразу на третину подорожчав автогаз

Ціна зрідженого газу на аукціоні найбільшого виробника АТ “Укргазвидобування” (УГД) виросла на 30%, до 24 421 грн/тонна, в порівнянні з торгами тижневої давності. Про це повідомив директор з комерційних питань УГД Сергій Федоренко на своїй сторінці в Facebook.

Ціна на ресурс УГД на торгах 29 травня піднялася до максимуму за 7 місяців (28 аукціонів). Останній раз вище 24 000 долл/т ціна на ЗВГ “Укргазвидобування” піднімалася в кінці жовтня 2018 року.

“Очікували ціну вище 24 000 долл/тонна, в принципі, цей прогноз виправдався. Продавши за високою ціною основний обсяг, покупці вирішили відсидітися і знижувати рівень пропозицій. Ми пішли вниз до мінімального рівня нашого цінового коридору, просідати нижче порахували недоцільним”, – повідомив він в коментарі виданню enkorr.

За його словами, причиною стали очікування учасників ринку, що терміни поставки імпортного ресурсу з РФ і Казахстану можуть бути зміщені через введення з 1 червня з боку Росії ліцензій на поставку нафтопродуктів і газу на територію України, вироблених російськими заводами або транзитом через її територію.

Як відомо, з 1 червня вступають в силу санкції РФ щодо України, що передбачають обмеження на поставку нафтопродуктів. Зокрема, для експорту російського ЗВГ і ДП необхідно отримати спеціальний дозвіл Мінекономрозвитку РФ.


Не пропустіть