На українських автошляхах готують чергове нововведення

Під час будівництва нових та реконструкції старих автодоріг на них будуть встановлюватися «техзасоби для штучного зниження швидкості». Вони з’являться при в’їзді у населені пункти.

Як повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, така норма міститься в змінах до Державних будівельних норм (ДБН), які вступають в силу з 1 вересня.

Як пояснив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, під «техзасобами» маються на увазі острівці, спеціальні вигини на трасі, які будуть заважати водіям на швидкості вриватися у населені пункти. Подібне широко практикується в європейських країнах і США.

Як повідомлялося, у 2019-му році Мінінфраструктури планує витратити 200 мільйонів гривень на заходи з поліпшення безпечної поведінки учасників дорожнього руху. Зокрема, школярам хочуть видати світловідбиваючі елементи, які можна буде носити на одязі чи на рюкзаках.

Тим часом Кабінет міністрів запропонував прирівняти інвалідів на візках до учасників дорожнього руху. Вони зможуть легально пересуватися велосипедними доріжками і тротуарами зі швидкістю пішохода, а також рухатися краєм проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччям.

Джерело ua.news

Не пропустіть