Ціни на автогаз можуть дорости до вартості дизеля

Ціни на автогаз всіх українських виробників за останній тиждень збільшилися відразу на 30%, розповів Сергій Федоренко, комерційний директор «Укргазвидобування». Це означає, що можливе подорожчання палива на АЗС всіх операторів.

З 1 червня, постачальники палива і газу повинні будуть отримувати на це дозвіл у влади РФ. Природно, мова йде про нафту, нафтопродукти і газ, видобутих в Росії, або які проходять через її територію (країна відправник – Казахстан). Ось на цьому тлі і підскочили різко ціни на скраплений газ, що видобувається в Україні. Оператори ринку побоюються перебоїв з поставками, тому і кинулися скуповувати газ.

В результаті, на аукціоні «Укргазвидобування» середня вартість скрапленого газу сягнула 24 421 грн за тонну. Це на 30% більше, ніж сім днів тому.

Таким чином, в найближчі дні слід очікувати відповідного збільшення цін на автогаз в роздробі, тобто на АЗС. Не будуть же оператори ринку продавати його дешевше, ніж купили.

Тим часом, постачальники зрідженого газу з Казахстану кажуть, що влада Росії не дають їм дозвіл на провезення їх продукції в Україну по російській залізниці. Якщо так буде тривати і далі, автогаз в нашій країні за вартістю може наблизитися до бензину і дизелю.


Не пропустіть