В Україні змінюють напрямок смуг розмітки на дорозі

В Україні незабаром на 20-30% пішохідних переходах розмітка буде намальована навскіс, а не паралельно уздовж проїжджої частини, як зараз. Про це розповів Лев Парцхаладзе, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Вперше про те, що в Україні з’явиться «коса» зебра, чиновники заговорили минулого місяця. Очікується, що таке нововведення допоможе знизити кількість ДТП за участю пішоходів. Адже саме на «зебрах» зараз в нашій країні відбувається найбільше аварій за участю пішоходів. За даними поліції, в I кварталі 2019 року на українських дорогах сталося понад 2 тис. ДТП за участю пішоходів. Багато з них загинули.

Не дивно тому, що українська влада вирішила перейняти досвід Європи і деяких інших країн, де вже використовується діагональна зебра. Причому використовується досить успішно. Це пов’язано з тим, що не тільки водіям краще видно пішоходів, а й самі пішоходи стають обережніше.

Парцхаладзе говорить, що незабаром на 20-30% пішохідних переходах України з’явиться не «пряма», а «коса» зебра. Її встановлять на найбільш «проблемних» переходах.

Але поки питання «косої» зебри ще тільки опрацьовується чиновниками. Для реалізації цієї ідеї в життя потрібно, щоб були внесені відповідні зміни в законодавство.


Не пропустіть