Український студент створив електробайк за 2,5 тисячі доларів (Фото)

Український 20-річний студент Євген Богачук створив абсолютно безшумний електричний велосипед, у якого запас ходу досягає 200 км. Цим винаходом вже зацікавилися інвестори.

Ідея створення електричного велосипеда у Євгена з’явилася давно. Рік тому він почав її втілювати в життя. Йому довелося шукати необхідні компоненти в різних місцях. В кінцевому підсумку, він купив все, що потрібно. Витрати на реалізацію даного проекту склали близько 1 500 доларів. Це чималі гроші, як для велосипеда, нехай навіть електричного. Але зате байк вийшов відмінний.

Запас ходу складає близько 200 км. Максимальна швидкість – 60 км/год. При цьому вартість повної підзарядки батареї – всього 5 грн. Так що витрати окупляться швидко.

Перші ж тести показали, що електричний байк дуже добре підходить для поїздок по місту. Втім, в сільській місцевості він теж не підведе.

Байком Євгена Богачука вже зацікавилися інвестори. Зараз ведуться переговори про те, щоб налагодити його серійне виробництво в Хмельницькому. Покупцям цей велосипед коштуватиме 2 500 доларів.

У Західній Європі, особливо в Голландії, електричні велосипеди дуже популярні. Вважається, що це транспорт майбутнього. Можливо, у нас вони теж стануть популярними. Якщо, звичайно, їх ціна буде доступною.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть