Україна зробила ще один крок до виробництва електромобілів

Кілька українських асоціацій в області електромобілів підписали Меморандум з українським представництвом Європейської електромобільної Асоціації. Його мета – розвиток в нашій країні ринку електромобілів і електричних автобусів.

Йдеться про те, що Євросоюз допоможе Україні в організації серійного виробництва електробусів і розширенні інфраструктури для електромобілів. Правда, поки не відомо, в чому конкретно буде виражена ця допомога. Можливо, в інвестиціях і технологіях.

Переговори, перш ніж підписали Меморандум, тривали кілька тижнів. Євросоюз зацікавлений отримувати з України електричні автобуси і електричні малотоннажні вантажівки. Вигода для нашої країни очевидно. Це не тільки надходження грошей до державного бюджету від нових підприємств, але і створення нових робочих місць, і, звичайно ж, розвиток в цілому ринку машин і автобусів з електричною силовою установкою.

Раніше повідомлялося, що в організації серійного виробництва електробусів в Україні зацікавлені деякі китайські компанії. Йдеться про великовузлове складання.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть