В Євросоюзі назвали головну небезпеку електрокарів

Починаючи з 1 липня 2019 року всі електромобілі, що пересуваються європейськими дорогами, повинні будуть видавати шум при русі.

Відповідний закон буде прийнятий в Євросоюзі з 1 липня цього року. Згідно з ним, всі електрокари, які рухаються зі швидкістю до 20 км/год, будуть зобов’язані шуміти. Такий звук, який повинен бути не менше 56 децибел, буде попереджати, в першу чергу пішоходів і велосипедистів про наближення автомобіля.

Ця тема розроблялася вже кілька років, так як більшість електромобілів працюють практично безшумно, а це дуже небезпечно для пішоходів. Особливо, це актуально для людей з порушеннями зору, для яких звук – це один з головних параметрів для орієнтації в просторі. При цьому європейський закон не вказує, як саме повинні шуміти авто з електричною тягою. Але відзначено, що частота звуку повинна підвищуватися або знижуватися, якщо машина розганяється або сповільнюється. Тут простежується аналогія з автомобілями, обладнаними стандартними моторами.

Варто сказати, що деякі компанії вже самостійно вирішили цю проблему. Так, модель Nissan LEAF обзавелася «озвученням» ще 7 років тому. Ця машина шумить як реактивний літак. Такий же стандарт повинен з’явитися і в США, але тільки в наступному році. Там, електромобілі змусять видавати звук в діапазоні швидкостей від 0 до 30 км/год.


Не пропустіть