Магістралі в Україні обладнають важливими елементами безпеки

У державних будівельних нормах прописали обов’язкові розриви в дорожніх огородженнях на швидкісних магістралях. Такі елементи дуже важливі у випадках екстрених ситуацій для проїзду рятувальної техніки. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та регіонального розвитку і ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні, згідно з діючими нормами, швидкісні траси проектуються з обов’язковим огородженням на розділовій смузі по всій протяжності дороги. Розривів немає. Тому в разі якоїсь надзвичайної ситуації пожежна або швидка змушена проїхати десятки кілометрів уздовж цієї огорожі, щоб мати можливість розвернутися. Ось тут і були б доречні такі розриви. Тому ми впровадили відповідну норму в ДБН по дорогах загального користування. Вона вступає в дію вже з вересня», – зазначив заступник міністра.

Нововведення стануть серйозною підмогою при швидкій ліквідації ДТП і наслідків надзвичайних ситуацій. Згідно із законом користуватися такими розривами може тільки спецтехніка, і вони не призначені для розвороту.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть