Помилки водіїв, які намагаються знизити витрату палива

Вартість бензину і дизеля постійно збільшується, через що багато водіїв хочуть знизити їх витрату. Однак, при цьому вони роблять помилки, в результаті яких витрата палива навпаки збільшується. Ось п’ять таких традиційних помилок …

1. Рух на нейтралці

Серед автомобілістів існує стереотип, що якщо пускати авто з бугра накатом, то різко знижується витрата палива. Але це тільки стереотип, що зберігся ще від старих карбюраторних автомобілів. Сучасні карбюратори мають економайзер примусового холостого ходу. Тобто при русі з бугра на включеній передачі паливо практично не потрібно. А при їзді накатом авто паливо витрачає.

2. Паливні присадки

Паливні присадки призначені для очищення мотора від нагару, а не для зниження витрати палива. Рекомендуємо пам’ятати про це.

3. Октанове число

Чомусь багато автомобілістів впевнені, що чим вище октанове число бензину, тим двигун менше його витрачає. Це міф. Насправді кожен мотор розрахований на ту чи іншу детонаційну стійкість бензину. Тому в даному випадку принцип «чим більше – тим краще» не діє.

4. Стиль їзди

Ще один стереотип – при повільній поїздці менше витрачається палива. Це не так. Набагато економніше рухатися з інтенсивним розгоном, раніше переходячи на підвищену. Досягнувши швидкості потоку слід включити якомога вищу передачу.

5. Шини

Чомусь багато автомобілістів забувають, що витрата палива збільшується, якщо шини погано накачані. Не забувайте постійно перевіряти тиск в шинах.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть