Новий тренд: замість «лежачих поліцейських» – штучні вибоїни

Якщо водій їде з дозволеною швидкістю, він цей пристрій, швидше за все, не помітить, ну а якщо мчить стрімголов – воно про себе нагадає, та ще й як!

Система Actibump, розроблена шведською компанією Edeva, безпосередньо взаємодіє з радіолокаційним блоком, який заздалегідь визначає швидкість автомобіля, що рухається. Якщо водій мчить занадто швидко, заглушка, втоплена в проїжджу частину, відкривається, і виходить поглиблення близько 60 мм. Рухатись по штучній вибоїні некомфортно для водія, а заодно нагадує йому про обмеження швидкості в даному місці.

Система хороша тим, що здатна діяти вибірково, тобто може бути деактивовано за допомогою транспондера для автомобілів швидкої допомоги, пожежників та інших спецслужб.

Розробники також стверджують, що Actibump може використовуватися на платних або митних постах, а також там, де між транспортними засобами ходить багато пішоходів. Серед плюсів системи – вона, на відміну від «лежачих поліцейських», не утруднює прибирання вулиць.

Ну а серед мінусів – ціна: вартість Actibump на дві смуги становить близько 45 тисяч євро. Правда, пристрій здатний послужити від десяти до дванадцяти років.

В даний час система успішно використовується в Канаді і Швеції. Особливої ​​шкоди транспортним засобам штучна вибоїна не завдає, стверджують розробники, а ось удар по комфорту порушника виходить чутливий!

Джерело autotheme.info

Не пропустіть