Які автомобілі знецінюються найшвидше

Свіже дослідження iSeeCars демонструє цікаві показники — який відсоток від початкової вартості втрачають автомобілі через три роки. І хто дешевшає найбільше? Втрата вартості — важливий фактор під час вибору уживаних авто.

Для аналізу ситуації фахівці вивчили близько 5 млн угод із продажу автомобілів-що, коли і почому. До речі, в дослідженні визначили середній відсоток втрати вартості авто через три роки, він дорівнює 38,2%. Майже сорок відсотків? Важко сказати, наскільки це багато, але в списку «лідерів» є машини, які дешевшають навіть сильніше.

Найбільша втрата вартості

Як видно, всі автомобілі в першій десятці – це машини представницького сегмента, і через три роки вони втрачають більше половини початкової ціни. Отож, найспокусливішою пропозицією на ринку уживаних авто виявиться Lincoln MKZ, за який в трирічному віці попросять близько 20 тис. дол.

Найдорожчий тут — Mercedes E-class за 31 тис доларів, навіть незважаючи на те, що втратив понад 55% початкової ціни.

Найдешевші вживані авто

З бюджетом менше за 20 тис. доларів експерти відзначають широкий асортимент автомобілів, що стрімко дешевшають. До речі, тут є той самий преміальний Lincoln MKZ. В одній компанії з Fiat 500 і VW Tiguan.

Електромобілі, що дешевшають

Єдина категорія, яка обігнала преміальні авто в питанні втрати вартості — електромобілі. Середній відсоток амортизації для EV перевищив 56% – набагато більше за загальні 38,2%. Взагалі експерти відзначають, що електрокари і преміальний сегмент — найвигідніші машини для купівлі на вторинному ринку, але також є найменш вдалою інвестицією в середньостроковій перспективі. Особливо в разі продажу через кілька років.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть