З’ясувалося, чому купувати вживані авто в США вкрай вигідно

Всього лише після трьох років експлуатації автомобілі на американському ринку дешевшають більш, ніж удвічі.

В березні-квітні в нашу країну громадяни самостійно імпортували 25864 автомобіля з трьох десятків держав світу. При цьому лідером з продажу б/у авто в Україні стали США, які зайняли 30% -у частку на вітчизняному ринку машин з пробігом. Дійсно везти авто з Америки дуже вигідно, що підтверджується дослідженням місцевої торговельної площадки. Так, портал iSeeCars проаналізував понад 4,8 млн угод з б/у автомобілями, щоб визначити моделі з найбільшою втратою у вартості після трьох років експлуатації. Незважаючи на те, що в середньому автомобіль знецінюється на 38,2% через три роки, є машини, які втрачають більше половини своєї первісної ціни.

«Зростаюча популярність оренди автомобілів в останні роки призвела до притоку на ринок авто з великими знижками і вигідними для покупців уживаних автомобілів, – розповідає генеральний директор iSeeCars Фонг Лі. – Деякі з цих угод представляють хороші можливості для споживачів тому вони отримують надійні транспортні засоби, які знецінюються, лише тому що вони просто не так популярні в своїх сегментах».

Наприклад, великий розкішний автомобіль Acura RLX втрачає 55,8% своєї вартості через три роки. При середній стартовій ціні нового автомобіля $ 62658 покупці, які обрали це б/у авто, можуть заощадити величезну суму – $ 34 тис, купивши стару версію за $ 28259.

Відзначається, що найсильніше за три роки дешевшають електромобілі – 56,6% в середньому по сегменту. А найдешевшим електрокаром після трьох років експлуатації є Fiat 500e, ціна якого впала майже на 70%. «Оскільки технологія електромобілів змінюється швидкими темпами, моральне старіння грає помітну роль в їх різкому знеціненні», – сказав Лі.

Найдешевші автомобілі з пробігом

Кращі пропозиції позашляховиків

Кращі пропозиції електромобілів

Найдоступніші автомобілі стартовою вартістю понад $ 80 тис.

Джерело lenta.ua

Не пропустіть